Genel

Tarihi Roma Hamamı‘nda yıldızlar yarıştı

Yozgat‘ın tarihi ve turistik güzellikleri, Uluslararası Turfest Bulmaca Gezisi ile tanıtıldı.

Yozgat‘ın tarihi ve turistik yerleri ile 2 bin yıllık Antik Roma Hamamı‘nın tanıtılması için düzenlenen Uluslararası TUTAP Bulmaca Gezisi Gladyatör ve Cesur Yürek filmlerinde rol alan İskoç Aktör Mike Mitchell, sinema, tiyatro ve dizi oyuncuları Selahattin Daşdöğen, Tuncay Beyazıt ve Ünal Gümüş’ün katılımları ile yapıldı.

Etkinlik, Cumhuriyet Meydanı‘ndan başladı. Yozgat‘ta şehir merkezinde bulunan tarihi ve turistik yerlere araçlarıyla giden ekiplere, ulaşılacak noktaların belirtildiği şifreli bulmaca zarfları görevliler tarafından verildi.

Zarfları alan sürücüler ekipler halinde gidecekleri noktalara hareket etti. Sanatçılar ve vatandaşlara gidilen her istasyonda hakemler tarafından Yozgat ile ilgili sorular soruldu. Soruları cevaplayan sanatçılar ve vatandaşlar, kendilerine verilen zarflar içerisinde bulunan bulmacaların çözümü ile bir sonraki hedefe ulaşmaya çalıştı. Belirlenen 9 istasyonu tamamlayanlara ödülleri tarihi Roma Hamamı‘nda verildi.

Vali Kemal Yurtnaç Yozgat‘ın tanıtımı ile ilgili 2 yıldan beri çalıştıklarını söyleyerek Antik Roma Hamamı‘nın tanıtılması amacıyla Bulmaca Gezisi düzenlediklerini belirtti.

Vali Yurtnaç,”Gördüğünüz gibi yurt dışından Türkiye‘den sanatçılar var. Amacımız farkındalık oluşturmak yani Roma Hamamını dünyaya tanıtmak. İngiltere‘nin Baht şehrindeki Roma Hamamı yılda 1 milyon turist ağırlıyorlar. Kişi başı giriş ücreti olarak 25 sterlin alıyorlar ve yılda 25 milyon sterlin para kazanıyorlar. Bizdeki bu tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmamız lazım. Sadece maddi kaynak olarak değil aynı zamanda UNESCO‘nun kültürel miras değerine girmiş bu yapıyı Türkiye‘ye tanıtmamız lazım. Ben katkılarından dolayı ilgili arkadaşlara ve misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.